EE Rešitve

  

»PROJEKT ENERGETSKE UČINKOVITOSTI«

Rešitev za nadgradnjo objektnih zasteklitvenih sistemov.

 

Prehajanje sončne svetlobe in energije skozi okenska stekla in druge steklene površine, lahko predstavlja dodaten strošek. To je razvidno še posebej v poletnih mesecih, ko lastniki in upravitelji zgradb opažajo povečanje stroška električne energije. Steklene površine sicer s svojo prosojno strukturo zagotavljajo prepotrebno svetlobo in pogled navzven, vendar prav ta struktura steklenih materialov, zaradi pomanjkanja izolacijske komponente, pomeni največjo izgubo energije za zgradbe in druge objekte. Klimatske naprave in drugi hladilni sistemi, brez katerih si več ne moremo predstavljati našega vsakdana so namreč eden največjih porabnikov električne energije. S tem razlogom smo odločili za sodelovanje v projektu, ki z uporabo posebnih filtrskih materialov za stekla SolarZone, prinaša povečanje energetske učinkovitosti stavb in objektov ter zmanjšanje stroškov energijske porabe.

  

Skica1 temparaturna razlika  Skica2 prihranek energije

 

Materiali namenjeni namestitvi na steklene površine, delujejo kot filtri za sončno svetlobo in energijo, ki skozi stekla prehaja v notranjost. Učinkovito filtriranje zagotavlja izolacijsko komponento steklenim površinam in povečuje energetsko učinkovitost samega objekta. 

 

Kako delujejo Solarzone filtri?

 

 

Pet korakov

Pet korakov programa energetske učinkovitosti nam omogoča, odzivno in učinkovito projektno vodenje od samega začetka, pregleda objekta, do namestitve filtrov na steklene površine ter končnega ocenjevanja uspešnosti. S posebno programsko opremo »Energy Plus«, ki je plod mednarodnega sodelovanja številnih partnerskih podjetij, postavimo začetno oceno energetske učinkovitosti objekta in končno analizo po namestitvi ter izvedenih meritvah. Avtomatska obdelava podatkov in projekcija uporabe filtrov ter izračun stroškov energijskih prihrankov, poleg vrhunske kvalitete in dovršenega designa SolarZone materialov, predstavlja konkurenčno prednost na trgu. 

 

pet korakov energertske ucinkovitosti

 

Predhodno poročilo v obliki modela energetske porabe objekta pripravimo po prvotnem ogledu in pregledu objekta. V primeru zadovoljivih rezultatov in pozitivne odločitve s strani naročnika, poskrbimo za strokovno namestitev filtrov na steklene površine. Poprojektno spremljanje stanja pa je namenjeno pripravi končne analize, ki prikaže dejansko prednost in učinkovitost SolarZone materialov.

 

 

Energetska učinkovitost v praksi 

 

 

Tiskane vsebine

Letak_A4_web.pdf

 

Partnerji

   


Logo RSN MEDIA

  


 

logo ikonos

  


 

hanita logo

  


 

JEPA logo

 


 

info-kod

 


  

Kobiinterieri logo