Energetska učinkovitost v praksi

 

energy efficiency banner

 

V okviru energetske sanacije objektov Tabor in Poljane, Doma upokojencev Center, smo po naročilu uprave izvedli namestitev solarnih filtrov za stekla SolarZone, proizvajalca Hanita Coatings. Projekt je kot eden večjih Evropskih SolarZone projektov v letošnjem letu predstavljal naši ekipi dobrodošel izziv.

 

Ker je izbira pravega materiala za objekt zelo pomembna in predstavlja predpogoj za uspešno izvedbo projekta, smo v projekt aktivno vključili lokalnega zastopnika proizvajalca, podjetje Ikonos. Njihov predstavnik je upoštevajoč vrsto in tip zasteklitve ter namembnost prostorov naročniku strokovno svetovatoval. Po končni izbiri materiala, smo nameščali zunanje filtre za stekla, ki po učinkovitosti prekašajo pri nas bolj uveljavljenje in poznane notranje filtre.

 

Skladno z strokovnim programom so naši strokovnjaki s pomočjo tujih predstavnikov proizvajalca, izvedli toplotne meritve in na podlagi pridobljenih podatkov, opravili primerjalno analizo. Končni rezultati so prikazali učinkovitost filtrov in potrdili smoternost investicije. 

 

 

 

Več o projektu energetske učinkovitosti in delovanju filtrskih materialov za stekla lahko preberete na spodnjih povezavah:

 

http://www.p2pinzeniring.si/ee-resitve.html

 

 http://www.hanitaenergy.com/solar-zone

 

http://www.p2pinzeniring.si/images/datoteke/ee/Letak_A4_web.pdf

 

 

Partnerji

   


Logo RSN MEDIA

  


 

logo ikonos

  


 

hanita logo

  


 

JEPA logo

 


 

info-kod

 


  

Kobiinterieri logo